tirsdag 10. september 2013

Trening og tur


De siste to ukene har jeg vært velsignet med en h****** influensa som har ført til at det har blitt veldig begrenset med trening.

I helgen var vi på hytta og på lørdag gikk vi tur opp til Rauhovden, og søndag var Midas med Morten på tur fra hytta inn til Osen. Han var laushund på hyttetomta hele helgen og fikk et lite besøk av en liten kanin dachs gutt på lørdag som var stor stas.

Midas gikk med kløv opp til Rauhovden, ikke så tung men han blir sliten av å bære den likevel.
Så fikk han mye miljøtrening på sauer, og han bryr seg ikke om dem overhodet. Vi gikk forbi en liten gruppe som var fem meter fra stien, Midas gløttet bort på de, men tuslet bare videre. Heldigvis siden vi har mye sauer rundt hytta. Den er inngjerdet, men hadde vært slitsomt om han var helt crazy på sauene.

I går trente vi sammen med Leon og E.B. med fokus på kontakt og fvf og lineføring uten å snuse.
Det fungerte ganske bra med fullt fokus fra min side, og ikke la det være noe dødtid imellom som gir Midas mulighet til å snuse.

Vi trente også litt på lengehopp noe som han syntes var ganske dustete siden "hinderet" lå på bakken og han brukte det enkelt og greit som en matte. Han har jo hoppet lengdehopp i agilityen så jeg tror ikke det blir noe problem for han når vi kommer dit i rallyen...

Så alt i alt var jeg veldig fornøyd med fokuset hans i går. Merker at det lønner seg å belønne litt med godis og så maxbelønning når han går fint. Han blir mer og mer utholdende under lineføring og fvf.
Trente litt på innkomst i utgangsstilling hvor utfordringen ikke er å komme, men å sitte iro til han får beskjed om noe annet.

Vi trente også på tannvisning med E.B. og det gikk veldig fint. Han var ivrig på å få godis og å potebokse med E.B. men ingen skeptiske miner.

Som om en toller er skapt for å sitte iro lissåm???I kveld hadde vi kurs igjen. Jeg gikk desverre glipp av det forrige uke for jeg lå og muglet på sofaen, så vi gikk glipp av inkalling med stå. Det får vi prøve å trene litt på på egen hånd fremover. 
Kommer til å bruke litt av samme belønningsstrategi som vi har brukt på stå under marsj og gå rundt hvor belønningen må komme vekk fra meg så ikke dragningen skal bli for stor. 

I dag hadde jeg også veldig fokus på å unngå snusing uten å gå å si nei hele tiden. 
Treningen startet med at vi gikk fvf for å vise hvordan vi lå an der. Jeg er veldig aktiv med min venstre hånd for at jeg automatisk bruker den for å få nesa hans opp. Så i dag øvde vi på å ta vekk den hjelpen og belønne med lek når han går pent fvf mens jeg har begge armene rett ned. Så da gikk jeg med armen opp, belønn i posisjon et par ganger, ta ned armen og superbelønning når han gikk bra.

Økt nr to skulle vi gjennomføre en kjeding mens Eirin gav kommandoer som vi ikke skulle følge. Jeg som ikke er vant til å bli gitt kommandoer ble selvfølgelig helt forvirret, men vi fikk til en fin kjede med sitt - bli - innkalling til utgangsstilling - fvf - dekk under marsj - gå bak og inntil - utgangsstilling. Uten å gi annen oppmuntring enn kommandoer underveis, som er en utfordring for meg som nesten ikke klarer å tie stille når jeg trener. 

Økt nr tre gikk vi lineføring under kommando. På mange måter er Midas nesten flinkere på kontakt under fvf enn lineføring... Han kan fortere begynne å snuse og holde på når han har line på. 
Her jobbet vi også med hånden som skal fjernes etterhvert og det er en utfordring for Midas, så det må jeg bare jobbe sakte men sikkert bort. Jeg må bli kommandert mye mer før jeg i det hele tatt vurderer å nærme med en LP ring. Maken til forvirra når jeg faktisk skulle gjøre som Eirin sa. Jeg ville helst snu der jeg ville snu, og stoppe der jeg ville stoppe osv. Likevel gjorde rødnesa en god jobb, og mange ganger er det rart at han vet hva og hvor han skal med meg som vinglepetterfører. Han henger på så godt han kan :)

Økt nr fire var felles med alle hundene på treningsområdet. Da var det tannvisning og fellesdekk. 
Midas var først strålende fornøyd med at Eirin kom for å tafse på munnen hans. Neste runde derimot var han ikke så fornøyd, men så ville han gjerne ha godis av Eirin. Så når han hadde fått endel belønninger av Eirin så fikk hun holde han over nesen. Dette er noe jeg tror vi med fordel kan øve på i alle treningssammenhenger. Det har ingen hensikt at jeg gjør det, for jeg kan holde på som jeg vil inni munnen hans, og gjør også det stadig vekk, så han må venne seg til at andre holder på med det.
Sissel fikk også tatt et par repetisjoner og etter det fikk Eirin tatt noen til, og da gikk det helt fint. 
Fellesdekken gikk også bra. Jeg skal prøve han ut litt neste gang vi trener hvor lenge han klarer å ligge, men belønne før han reiser seg. Det er ganske greit å se om han har tenkt å reise seg før han gjør det, hvertfall når vi er alene. I dag la jeg han ned, gikk fra, gikk inntil og belønnet, gikk bak og inntil og belønnet, gikk fra og telte til ti, gikk tilbake osv. Så fikk han "løse ut" litt med en sitt før jeg la han ned igjen. På slutten var det en annen hund som lekte ganske nære han, og likevel reiste han seg ikke. Det er lenge lenge siden vi har trent på fellesdekk nå, så jeg synes han gjorde en god innsats. Nå er det bare å øke litt og litt på tiden. 

Det var minimalt med snusing i dag, selv om det var litt. Noen ganger mister han godbiten på bakken, og da MÅ han snuse den frem. Så jeg må være mye mer oppmerksom på å gi han godisen inni munnen så han ikke må lukte etter den på bakken. De siste gangene vi har trent fvf har jeg brukt langline på han, så nå er det lenge siden han har belønnet seg selv med å løpe bort til andre hunder. I dag prøvde han ikke å løpe bort til de andre, så jeg behøvde ikke å ta i langlinen i det hele tatt. Han har veldig godt av å ha andre hunder rundt seg når vi trener, så han skjønner at det fortsatt er vi to som er sammen uansett. 

Han er verdens beste søtfis, og lurefant <3
Nå er det snart bare en mnd igjen til rallykonkurranse på Stavsøra og to uker til rallykurset starter :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar