torsdag 29. august 2013

Oppsummering fra de siste ukene

Rallylydighet


Det siste innlegget i bloggen skreiv jeg før konkurransen på Leangen første helgen i Juli.
Det var enkelt stevne så vi gikk kun én konkurranse. Midas var veldig opptatt av det rundt seg på leangen og ikke minst luktene på området hvor banen var.
Plenen rallybanen var på ble brukt som luftingsområde på lørdag. Dette gjorde det vanskelig for Midas å konsentrere seg om meg, og snusing ble igjen en stor utfordring i banen.
Bortsett i fra snusing så gikk det greit og vi fikk et napp med 179p og 1. premie. Så nå har vi to napp i klasse 1 :)


I løpet av sommeren har rallylydigheten kommet inn under Nidaros brukshundklubb, slik at torsdagstreningene blir på stavsøra og for Nidaros' medlemmer. Jeg har sagt meg villig til å være med i styret, og til å være med å arrangere treninger innimellom slik at vi er noen som bytter på å holde treningene. 

Solveig skal også ha et nytt kurs gjennom retrieverklubben, som ble fulltegnet samme dag som det ble lagt ut! Veldig gøy at det er flere og flere som vil prøve seg på rally. Jeg og Midas skal også være med på det kurset som starter 25. September. Gleder oss! I oktober er det klart for nytt dobbeltstevne i rally som vi skal være med på. 


Lydighet

På tirsdag startet vi opp på sportshunder sitt konkurranse LP kurs. Det går over ti ganger, hvor vi i utgangspunktet har en plan om å gå igjennom alle øvelsene i klasse 1, men at vi kan legge opp kurskveldene endel selv og trene på det vi selv ønsker. 
Første kveld trente vi på utgangsstilling, og på de utfordringene vi evt har.

Vår utfordring når det kommer til utgangsstilling er at Midas støter når han blir i overkant ivrig. I tillegg hender det seg at han korrigerer seg selv om han setter seg skjevt, og om han blir belønnet for det (som han til tider har blitt) så blir dette et mønster. Midas i et nøtteskall.
Så nå gjelder det å bare late som ingenting når han gjør feil og starte på nytt, og kun belønne når han kommer riktig inn i u.s. 
Trente også med langline på å komme inn i u.s fra avstand. Det er ofte i den situasjonen han støter når han får litt fart på innkomsten. 

Det viktigste jeg ble bevisst på denne treningen er at jeg må øve inn en sterkere hvilekommando til Midas ute.
Iom at vi sliter med snusingen hans, er det viktig at han ikke får anledning til å vandre rundt på egen hånd og snuse i pausene. I tillegg er det også viktig at han ikke blir sittende ved siden av meg med kontakt og vente på neste kommando mens jeg holder på med andre ting. Derfor må jeg enten legge han i bilen mellom øktene, eller lære han å legge seg og slappe av mellom øktene. 
Han har hvilekommando inne, så jeg overfører denne til ute, slik at han vet når det jobbes og når det ikke jobbes. 

Målet er å få til korte økter helt uten snusing, og det krever at jeg er fokusert fra vi går fra bilen og til jeg setter han i bilen igjen, utenom evt pauser. Det krever mye mer planlegging av hver enkelt økt sånn at det ikke blir "dødtid" hvor han vandrer rundt på egenhånd og snuser mens jeg står og tenker på hva jeg skal gjøre. 

Som Sissel sa; en treningsøkt skal KUN inneholde fire ting:
Transportering
Trening
Belønning
Pause

Dette blir veldig viktig å holde for oss for å få bukt med snusingen under arbeid. 

Jeg har veldig lyst til å prøve med på LP også i tillegg til at det selvfølgelig er en fordel for rallyen at vi trener nøye på grunnmomentene. 

På tirsdag hadde vi alle hundene ute samtidig på banen, og det er en fin forstyrrelse for Midas. Jeg kan ikke ha han løs da, hvertfall ikke på en stund siden han har fått en uvane med å løpe bort til andre hunder, men med langline får jeg trent på avstand. Han har kjempegodt av å trene med mange andre hunder rundt seg så han ikke blir helt forstyrret de gangene han skal på konkurranse og det er hunder rundt omkring. 

Gleder oss til fortsettelsen på kurset :) Midas har vært hos oppdretter Geir og søstereiere Anniken og Stephanie mens vi har vært i Dubrovnik og feiret bryllup <3
Han har hatt det kjempefint og det har gått veldig bra med hundene sammen. Han savnet nok Fanta litt når han kom hjem hit, men så er det nok godt å være bortskjemt enebarn og tror jeg :p

Må legge til et bilde fra den lykkelige dagen til meg og Morten da <3Det var godt å komme hjem til godfisen, men vi hadde jammen meg hatt det kjempefint både i Kroatia og Barcelona. Det er fint å reise når man vet at Midas har det på beste vis hos barnevaktene sine. Anniken gikk til og med spor med han mens vi var borte. Er ikke mange hundepassere det er inkludert hos :)
Tusen takk for hjelpen igjen! :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar