mandag 13. mai 2013

Miniøkt på tur


Hadde med godis og leker på tur og gikk bort til Nissekollen for å trene en kort økt. Midas var litt sliten etter helgen, og hadde ikke den helt store intensiteten. Jeg ønsket å ta et par repetisjoner med sitt foran og gå bakover og belønne for rett sitt. Varierte mellom å gå et par skritt til å gå 10 skritt. Fikk belønnet ganske bra og han kom ikke inn på utgangsstilling i det hele tatt.

Så tok jeg noen repetisjoner med sitt og gå rundt, hvor jeg hver gang jeg kom bak han sa BRA og kastet ballen fremover. Jeg varierte mellom å belønne på bakre del av siden, helt bak, og på andre siden. Så plutselig gikk jeg hele veien rundt, og da satt han og ventet på ballen med fokus fremover. Det funket bra! Her tror jeg det bare gjelder å repetere dette noen ganger og varier med å gå helt rundt eller å belønne halvveis. Da sitter han og ser fremover og venter på at leken skal komme flyvende over hodet på han :))
Tok også et par repetisjoner på ligg og gå rundt på samme måte.


Så gikk vi et par lange strekker med fvf hvor han fikk kjempebelønning i enden og noen belønninger underveis.

Kort økt, og litt sliten hund, men føler det var en god økt likevel. På hjemoverturen møtte vi to hunder, hvorpå den ene var veldig ivrig/sinna/stressa på å hilse på Midas, men jeg fikk kontakt med han før vi passerte og han gikk fot med kontakt hele veien forbi begge hundene. Da fikk han ballen og var strålende fornøyd :)

Han  er stort sett ikke noe problem å passere andre hunder med, men hvis det er perioder vi har trent lite kan han være litt trekkete mot andre hunder og skal bort til de. Det er så gøy for han blir liksom så grei på mange områder når jeg bruker mer tid på lydighetstrening. Det forplanter seg til alt det andre som skjer i hverdagen og.
1 kommentar: