tirsdag 16. april 2013

Rallytrening klasse 1 og 2


I kveld dro Midas og jeg opp til Ringvål og møtte Geir og Anniken for litt trening.
Jeg hadde skrevet ut banetegninger og skulle gå en klasse 1 bane og en klasse 2 bane med fokus på fot og utgangsstilling.

Jeg har desverre skapt et problem etter at jeg uheldigvis trampet på Midas, og han har etter det vært meget skeptisk til å komme helt inntil foten min. Så i dag har jeg variert med å belønne en god utgangsstilling med lek, jeg har klikket for hvert skritt han tar nærmere meg om han står eller sitter på min venstre side. Han ble litt bedre gjennom økten, men må nok bare terpe litt på dette da så han glemmer at jeg trampet på han :/

Her er banene vi gikk i dag. Han jobbet bedre på andre runde i klasse 1 banen da han hadde fått varmet opp skikkelig. Han var ikke i bilen mellom runde en og to. Han lå i bilen i et kvarters tid mens jeg la opp bane 2.
Bane to gikk vi én gang. Han jobbet godt, og utfordringen gikk i hovedsak på at han ikke vil komme inntil meg i utgangsstilling. Han legger seg ned som en unna manøver når han vet at jeg forventer at han skal sitte inntil meg.


Jeg trente litt separat på dette, men jeg må få jobbet skikkelig igjennom dette nå, for å unngå at det blir et varig problem. Jeg får ikke fokusert ordentlig på øvelsene når jeg må repetere flere ganger for å få han i riktig utgangsstilling. 

Hadde uansett en fin trening i kveld, og han jobbet godt. Han har veldig godt fokus på meg, og lot seg ikke forstyrre av forbipasserende hunder når vi var i banen og jobbet med han løs. Gøy å trene! :)
2 kommentarer:

  1. bra Marit at du er kommet deg på det no :-)

    SvarSlett
  2. Uæææ, dette ser veldig innviklet ut. Men gleder meg til vi kan prøve det ut :) Vi er iallefall så heldige å ha deg som vår mentor :) Klem

    SvarSlett