onsdag 10. april 2013

Påskeferie og rallytrening


Håper alle har hatt en god påskeferie!

Vi hadde det kjempefint på fjellet i nydelig vær med familie.
Jeg var overrasket og takknemlig over at jeg i det hele tatt klarte å dra på påsketur i år, vi hadde store tvil om det i forkant.

Det gikk forholdsvis bra, og selv om jeg var veldig sliten på slutten av påsken var det verdt det.
Både jeg og Morten var skikkelig forkjølet før påske og de første dagene, så det ble ikke noe skitur på meg. Midas fikk seg et par skiturer og masse aktivitet i hele påsken med både folk og hunder rundt seg.
Vi trente også litt rallyøvelser innimellom all pølsegrillingen :)
Etter påske har formen også vært ganske god. Jeg har våknet klokken seks hver morgen den siste tiden, og føler meg våken og litt rastløs, men jeg har fått sovet igjen etterhvert. På en måte føler jeg at den boosten LDN'en gav meg i begynnelsen av behandlingen har flatet ut litt. På mandag var Morten, jeg og Midas på tur i skogen, og det er sååå lenge siden jeg var oppe i estenstadmarka sist. Det var så godt å komme seg dit igjen!

På lørdag var jeg på trening på rotvoll sammen med Geir, Anniken, Marit og Kathrine. Geir hadde med hinder, så jeg og Midas fikk trent litt på det, og trente litt på motsatt lokking i forbindelse med å stå. Trente litt på andre rallyøvelser og.
Vi har vært på en rallytrening etter påske, og da gikk vi klasse 3 bane. Det meste gikk greit, men øvelsene vi ikke er kommet så langt i er stå under marsj og gå rundt, og rygg fra i front. Han strever med å stå i ro når jeg går vekk fra han, så nå har jeg trent med å belønne bak han så han ikke blir så dratt mot meg. Så jeg går videre frem og kaster ball bak han som belønning. Dette har hjulpet litt, men jeg har ikke trent nok til å kreve så mye av han på ståen enda. Midas jobber så godt han kan, og blir litt frustrert når han ikke forstår oppgaven. Jeg vil ikke ta fra han pågangsmotet med å forvente for mye, og vi skal tross alt konkurrere i klasse 1 først, så klasse 3 er ikke på lenge enda.

På rygging rett bak strever vi med vinklingen av ryggingen så her må vi jobbe inntil en vegg til han klarer å posisjonere seg. Han må også rygge litt tydeligere, men dette klikker jeg inn.
På treningen sist så klønet vi skikkelig med rygging på fot, men så var jeg så uheldig at jeg delvis tråkket på foten til Midas, og da skal jeg si han rygget etterpå! Uff, stakkar liten, han hyler jo som om jeg skulle ha satt meg på han, så de andre på treningen trodde vel han fikk gjennomgå skikkelig...

Midas har blitt "onkel" til en nydelig liten frøken som heter Lille My. Hun er en golden retriever tispe på 9 uker. Ingrid som har fått familieforøkelse i påsken, og hun er virkelig en herlig liten tuppe. Vi passet henne i går, og det gikk kjempefint. Hun er ganske rolig og veldig snill. Skikkelig trygg og selvsikker og nysgjerrig på hva verden har å tilby henne :) Blir så gøy å følge henne.

Midas får forøvrig smake sin egen medisin :p Han var ganske plagsom til den Ronja da han selv var liten. Ronja er den gamle golden til Ingrid som desverre måtte dra til de evige jaktmarker i vinter som 13 åring. Nå er det Midas sin tur å være trygg og voksen :)
Bildet tatt av Ingrid

I kveld starter rally kurset med retrieverklubben med Solveig Zetterstrøm som instruktør. Det gleder vi oss til! Det går annenhver onsdag og er over seks kvelder, så da holder vi på til begynnelsen av juni. 3 kommentarer:

  1. masse lykke til på kurs, Marit og Midas. Jeg er så glad for at du greier å komme deg ut no, Marit!! :-)

    SvarSlett
  2. Tålmodige Midas <3 De kommer nok til å bli bestiser etterhvert! Takk for gode råd og pass av Lille My. Du er gull! Klem

    SvarSlett